Tornar

Banc bones pràctiques

Tastet de l’ofici de la pedra seca

Col·labora x paisatge

Documentació

Cal que et registris per poder veure a aquest contingut

Puntuació

La meva valoració

Inicia sessió o registra't per puntuar

Punt de partida

Per segon any consecutiu, i gràcies a un acord de col·laboració entre l’Associació per a la Formació Professional a l’Alt Empordà i Adrinoc, el mes d’octubre de 2018 els alumnes de la UEC dels Oficis de Figueres van poder fer un tastet de les tècniques constructives de la pedra seca.

 

Què, qui, com

La UEC o Unitat d’Escolarització Compartida és un programa avalat pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que es dirigeix a alumnes amb necessitats especials en la seva formació acadèmica i professional.

Durant tres jornades, els formadors Modest Soy i Xavier Laporta (Associació Prat Comú) van ensenyar a aquests joves d’entre 14 i 16 anys la teoria i la pràctica d’aquest tipus de construcció tradicional tant present a les nostres contrades. La formació es va dividir en tres activitats: una formació teòrica sobre tipologies i tècnica constructiva bàsica, un recorregut pel Parc Natural del Cap de Creus per conèixer el patrimoni de la pedra seca de primera mà i dues sessions pràctiques de construcció de murs.

Fonthttps://www.collaboraxpaisatge.cat/accio/tastet-ofici-pedra-seca/

Fortaleses i limitacions

Aquesta pràctica ofereix una visió transversal, impactant en diverses temàtiques: des del patrimoni natural, fins a l'orientació educativa en l'àmbit vocacional. 

És una pràctica inclusiva i transversal, amb mirada sistèmica.