Tornar

Banc bones pràctiques

Projecte: "Com anar sols per la vida"

Institut Escola Pia del Burgar (Reus)

Documentació

Cal que et registris per poder veure a aquest contingut

Puntuació

La meva valoració

Inicia sessió o registra't per puntuar

Punt de partida

A través del SIEI (Suport Intensiu d'Escolarització Inclusiva), l'Institut Escola Pi del Burga de Reus ja fa més de 10 anys que impulsa el projecte "Com anar sols per la vida". 
 

Què, qui, com

Segons l'Ajuntament de Reus: "Els alumnes aprenen de manera vivencial diferents àrees curriculars mitjançant l'aprenentatge significatiu i funcional. S'aconsegueix mitjançant diferents projectes que s'interrelacionen entre si, els quals tenen com a protagonistes als alumnes i impliquen alhora tot l'alumnat del centre, professors, famílies i comunitat. El projecte "Com anar sols per la vida" ha obtingut diverses mencions educatives. L'última el curs 2019-20 amb el reconeixement de pràctica de referència d'innovació pedagògica del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya."

Més informació: https://agora.xtec.cat/ie-pidelburgar/categoria/eso/solsperlavida/

 

Fortaleses i limitacions

El projecte emmarca diverses temàtiques i enllaça continguts relacionats amb moltes matèries diferents. El patrimoni natural, material i immaterial hi és present en tot moment, ja que les tradicions o la cultura que els envolta i els espais naturals del seu entorn estan vinculats amb el projecte, impactant en els trets identitaris de l'alumnat i en els de la resta d'agents educatius que els acompanyen: centre, professorat, família, comunitat...