Tornar

Banc bones pràctiques

Documentació

Cal que et registris per poder veure a aquest contingut

Puntuació

La meva valoració

Inicia sessió o registra't per puntuar

Punt de partida

L’Associació Leader de Ponent presenta aquesta activitat amb la qual vol donar a conèixer i posar en valor la producció agroalimentària de l’àmbit rural, els productes que s’hi elaboren, el paisatge que generen i quin impacte té el consum d’aquests en la nostra economia i tradicions.

Què, qui, com

Per apropar-ho als infants, ofereix un material educatiu, complert i adaptable a les diferents realitats escolars, adreçat principalment a alumnes de Cicle Mitjà i Superior de Primària que es compon dels següents recursos didàctics:

La Cúpula Gustum - Es tracta d’un inflable que permet la immersió en una experiència visual 360⁰ per conèixer com, qui i on es produeixen els principals aliments que tenim diàriament a taula. En concret, la proposta inclou 14 càpsules temàtiques d’aproximadament 5 minuts de duració cadascuna, més una càpsula d’introducció, on s’explica i es posa en situació als visitants. La projecció està conduïda per un monitor, que fa la presentació i va intervenint segons la necessitat que es vegi en cada moment.

Vídeo explicatiu de la Cúpula Gustum

Jocs col·lectius - Per aprofundir en la temàtica, s’ofereixen un seguit d’activitats i jocs, en els quals els infants treballen en grup, interpreten taules i mapes, analitzen i reflexionen sobre diverses problemàtiques, interactuen de forma oral en llengua catalana i anglesa, etc. Les activitats estan dissenyades perquè els mestres les puguin dinamitzar fàcilment a partir d’una explicació i d’uns materials que les acompanyen. Els jocs es poden muntar simultàniament quan s’instal·la la Cúpula, ja sigui al pati, en una plaça o a les aules, i tenen una durada de mitja hora lectiva cadascun aproximadament. 

Dossier explicatiu dels jocs col·lectius

Guia didàctica - Inclou propostes d’activitats d’aprenentatge per fer dins i fora de l’aula, que es poden utilitzar com a projecte transversal o com a activitats concretes d’aprofundiment. 

Guia didàctica per als alumnes

Guia didàctica per als docents

Text: https://www.gustum.org/projecte/la-cupula-gustum/

Fortaleses i limitacions

Connecta amb els continguts de l'escola i la vida alimentària de tothom. És una manera de vivenciar allò que s'aprèn de manera teòrica.

Pot servir com a punt de partida d'un projecte d'aula.

Implica tenir un espai disponible de 6 metres de diàmetre x 3,70 metres d'alçada.